***       Водещите вечерни новини       на 22 август 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 22 август 
Коментари Харесай

Водещите новини! Любомир Стефанов: Румен Радев отдавна е прекрачил границата на търпимото. И Гърция ще обучава украински пилоти на F-16


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 22 август   

 

Дания стартира образование на осем украински водачи за хвърчене на изтребители F-16 като част от уговорката си за даване на самолети на Украйна, съобщи през днешния ден Ройтерс, като се базира на датските въоръжени сили.

Гърция също ще вземе присъединяване в образованието на украинските водачи за F-16, сподели през вчерашния ден украинският президент Володимир Зеленски.

В неделя Дания и Нидерландия дадоха обещание да дарят на Киев самолети F-16, които да оказват помощ за подсилване на противовъздушната защита и да подкрепят контранастъплението ѝ против съветската инвазия.

***

„ Той е политически състезател и гони политическата си кариера. От разделянето, което всява, той от дълго време е прекрачил границата на търпимото, положителния звук и политическата рецензия “, уточни Любомир Стефанов.

***

„ Президентът, за разлика от ръководещото болшинство, поддържа повече позиции, свързани с Русия в спора ѝ с Украйна. 

Не става дума за директна поддръжка на Русия, само че множеството от позициите на президента Радев съответстват с тезите на Кремъл - и за битката за мир, и за това, че Украйна би трябвало да капитулира на процедура като бъде оставена без военна помощ и пр. 

Тук има сериозен разлом, другият е по енергийните планове, отново президентът там е доста по-тясно обвързван с планове, обвързани с Русия.

Служебното държавно управление на Радев скри, че има интерес от Украйна към реакторите в " Белене ". 

Третата линия е още по-интересна, тя е вътрешнополитическа, можем да кажем - конституционна. 

Тя е за това каква е ролята на президента в една парламентарна народна власт. Ролята му до някаква степен е на коректив, само че не и президентството да дефинира рутинната политика на страната. В парламентарната република изпълнителната власт принадлежи на Министерски съвет “.

***

***

„ Моят подзащитник не е желал да убие Крис. Той единствено го е удрял с желязна тръба, само че не е желал да го убие “, сподели неговият юрист Албена Асенова.

***

Потушени са пожарите в региона на средецките села Кубадин и Голямо Буково. Продължава да има дежурни екипи в региона. Очаква се скоро да бъде сподавен и пожарът до Горно Ябълково.

***

Служители от Регионалната дирекция по горите – Кърджали и Държавно горско стопанство Кирково наблюдават развиването на горския пожар в региона Александруполис, Северна Гърция, оповестиха от пресцентъра на Министерство на земеделието и храните.

Ръководството на районните горски служби е посетило на място засегнатия район. Огнището на пожара е на към 10 км от границата с България и сега няма заплаха за жителите и горските територии наоколо до град Златоград. 

***

Иран сподели нов модел боен дрон, който е кадърен да лети в течение на 24 часа и да придвижва всякакво въоръжение, и е предопределен да усъвършенства качествата за въздушна отбрана на Ислямската република, заяви Франс прес.

***

***

На 80 години умря Тото Кутуньо.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР